Pages

Genealogie Familie van Erp

29 januari 2015 - Colani

Wapen Fam. van Erp

Waarom genealogie als hobbie?. Waarom genealogie als hobbie? Wist ik het maar, het is een puzzel zonder begin en zonder einde en er is ook geen oplossing achter in het boekje. Toen ik in 1992 begon wist ik niet eens de doopnamen en geboorte data van opa's en oma's, dus dat alleen is vaak al enkele dagen werk om dat allemaal goed op papier te krijgen. Maar iedere keer als ik weer een aanwijzing vind, dan gaat mijn bloed sneller stromen en kan mijn dag niet meer stuk. Dit wordt een soort verslaving, je wil steeds meer, en het kost je als je vrije tijd. Door het zoeken in de archieven kom je steeds verder terug in de tijd, en kom je plaatsnamen tegen die voorheen nog niet kende, maar ook huizen en kastelen, en al die plaatsen hebben ook weer hun geschiedenis, en misschien heeft een van je voorvaders daar wel iets mee te maken? En wat deden die mensen voor werk? Waren er schulden, of bezaten ze grond en huizen? Je komt in de archieven weer andere mensen tegen die met dezelfde hobby bezig zijn en je verder kunnen helpen, of jij kan die mensen misschien wel tips of informatie geven. Genealogie is dus een hele brede maar wel een hele leuke hobby.
Terry van Erp

 

16-01-2010: Een heel ander deel wat er wel aan is verbonden is de heraldiek, wapenkunde of familiewapens deze zijn al bijzonder oud, en er zijn duizenden verschillende over heel de wereld, maar vooral in Nederland en Europa had bijna elke familie er wel een. Ook ieder dorp of stad en de meeste dus niet alleen adellijke families hebben een wapen of familiewapen. Nu moeten we alleen nog even zoeken of laten zoeken wat dat was.

23-12-2010: Lopende projecten: De gehele burgerlijke stand van Edam / Volendam in een database invoeren.
Een heidens karwei en ook de nacontrole kan veel tijd vergen, toch komen we iedere keer een stukje dichter bij de eindstreep.
Iedereen bedankt voor de geboden hulp en positieve reacties.Genealogische snellinks


Stichting Raamsdonks Historie "De Zolder"


Raamsdonks Historie Genealogie-Raamsdonk.nlColani / Ambernet / van Erp / Mundel / Bondjes / Serverthuis - Design en hosting by: Colani webdesign site templates, layouts, and tools.